HYväntekeväisyyshuutokauppa 2022

Vuoden 2022 Merkuriuksen Karnevaalien huutokaupassa on mukana upean Johanna Oraksen lahjoittama Sydämeni laulu 2022 -teos. Katso video, jolla taiteilija esittelee taulun.

  

Merkuriuksen Karnevaaleissa huutokaupattava taideteos 
Johanna Oras: Sydämeni laulu 2022 
Öljyväri raakapellavalle
Koko 80 x 100 cm

Yksi Suomen tunnetuimmista kuvataiteilijoista – Johanna Oras – on tehnyt useiden vuosien ajan arvokasta hyväntekeväisyystyötä Turun Kauppakorkeakouluseuran hyväksi Merkuriuksen Karnevaaleilla. Hän lahjoittaa jo seitsemättä kertaa ainutlaatuisen teoksensa Karnevaalien hyväntekeväisyyshuutokauppaan.

Johanna kertoo, että tämän vuoden huutokaupattavassa teoksessa on syviä ja ajankohtaisia tunnelmia, jotka koskettavat monella tavalla.

Teoksessa on raakapellava tausta, joka tekee siitä hyvin maanläheisen, juurevan ja rauhoittavan. Auringonkukka ilmestyi taiteilija teoksiin ensimmäisen kerran noin vuosi sitten ja hänestä tuntui tärkeältä, että se on mukana nyt huutokaupattavassa teoksessa. Teoksen vilja ottaa kantaa käsillä olevaan tilanteeseen ruuan riittävyydestä. Teoksen taustalla näkyy myös tänä vuonna Suomelle historiallisesti merkittävä Naton symboli. Teoksen Vanamo kuvastaa sielukkuutta – ”tuoksu vanamon ja varjot veet, niistä sydämeni laulun teen” – josta kumpuaa niin ikään teoksen nimi Sydämeni laulu.

 

Johanna Oras (s. 1970 Turussa, Heidekenillä) 

 

Johanna Oras

 

Johanna Oras on yksi tunnetuimpia kuvataiteilijoita Suomessa. Hänet on palkittu useasti sekä kansainvälisesti että kotimaassa.

Johanna Oras on tehnyt erittäin merkittävää hyväntekeväisyystyötä Merkuriuksen Karnevaalien yhteydessä useiden vuosien aikana. Turun Kauppakorkeakouluseura on myöntänyt Johanna Orakselle ansiomerkin tunnustuksena upeasta työstä seuran hyväksi.

Varsinais-Suomen liitto palkitsi Oraksen Aurora-mitalilla vuonna 2017.

Johanna Oras on kiitelty ja kiistelty persoona kuvataidekentässä Suomessa. Hän rikkoo ketterästi rajoja, jotka ovat kuitenkin kuin veteen piirretty viiva.

Hän käyttää estottomasti popkulttuuria, symboliikkaa, surrealistisia elementtejä sekä fantasiaa taiteessaan. Näin hän on luonut oman jäljittelemättömän tapansa tehdä taidetta.

Johanna Oras pitää itseään turkulaisena, vaikka hän sukkuloi tottuneesti maailman metropoleissa ja asuu osan vuodesta Cagnes sur Mer’ssa Etelä-Ranskassa. Hänellä on koti ja ateljee Koski Tl:ssä sekä järviateljee Kauvatsalla. Joka kesä jo kymmenen vuoden ajan Oras on avannut Taidekartano Johanna Oraksen ja kesäateljeensa ovet Punkaharjulla kymmenilletuhansille kävijöille.

Johanna Oras on naimisissa taidekauppias Reijo Oraksen kanssa ja heillä on tytär (s.1998).

Lisää Johanna Oraksesta www.johannaoras.com sekä sosiaalisessa mediassa Twitter, LinkedIn, Facebook, Instagram, Youtube.

 

 

Vuoden 2022 Merkuriuksen Karnevaalien huutokaupassa huudettavana on myös suunnittelija Hermanni Vuorisalon luoma ainutlaatuinen smokin kanssa käytettävän Merkurius-kaula-asuste.

Hermandian Merkurius-rusetti

Merkuriuksen Karnevaaleissa huutokaupattava kaula-asuste

Hermanni Vuorisalo: Merkurius-kaula-asuste
Tammi, kierrätetty hopea, 24 karaatin kulta, puukuitutekstiili
Hermandia on suunnittelija Hermanni Vuorisalon vuonna 2018 perustama laatuasusteiden design-studio. Hermandian design perustuu jäljitettävyyden mentaliteettiin ja arvostukseen luontoa kohtaan. Hermandialle jokaisella teolla on väliä. Hermandia uskoo, että laadukasta designia on mahdollista valmistaa läpinäkyvästi, vastuullisesti ja yksityiskohdat huomioiden.

Suunnittelija Hermanni Vuorisalo on suunnitellut Merkuriuksen Karnevaalien huutokauppaan ainutlaatuisen smokin kanssa käytettävän Merkurius-kaula-asusteen. Siinä yhdistyvät ennennäkemätön luksus-design, suomalainen käsityö ja ainutlaatuinen yhdistelmä materiaalivalintoja – 6500 vuotta vanha (musta) tammi, joka on hankittu Ukrainasta. Puun hankinnalla on tuettu paikallista yrittäjyyttä sodan aikana. 24 karaatin kullalla päällystetty kierrätetty hopea, joka valetaan Kaarinassa. Asusteen tekstiili on laadukkainta sataprosenttista puukuitutekstiiliä, jonka vastuullisuudesta ja laadusta vastaa TENCEL. Lisäksi asusteessa on identifioitu NFC-siru, jossa on asusteen tiedot; malli, materiaalit ja kohde ja ajankohta.

Merkuriuksen Karnevaaleissa huutokaupattava kaula-asuste on uniikkikappale. Samalla se käynnistää Hermandian tuotannossa myöhemmin talvella lanseerattavan luksusmalliston kaula-asusteita. Merkurius-mallin muotti jäädytetään muusta tuotannosta ja osa myynnistä suunnataan Turun Kauppakorkeakouluseuran väitös- ja julkaisurahastoon. Kappaleet valmistetaan vain tilauksesta.

Hermandian kaikki tuotteet luodaan mahdollisimman vastuullisella tavalla. Materiaaleina käytetään vain orgaanisia ja ylijäämämateriaaleja kiertotalouden edistämiseksi. Jäljitettävyys on merkittävä piirre jokaisen Hermandian käyttämän materiaalin suhteen. Hermandian tuotanto tapahtuu omalla studiolla Turussa. Hermandiassa nähdään, että vastuullinen tuote kestää aikaa niin laadun kuin tyylin suhteen.

Lisää Hermandiasta ja Hermanni Vuorisalosta www.hermandia.fi sekä sosiaalisessa mediassa Facebook ja Instagram.