Artistiesittelyt

 

Juontajat

Illan juontaa tuttu turkulainen radioääni Arto Mäkinen, joka palaa Karnevaalien juontotehtäviin parin vuosikymmenen jälkeen seuranaan upea TV-kuuluttaja ja juontaja Anna-Liisa Tilus.

 

UMO

UMO on ammattimainen jazz- ja rytmimusiikin orkesteri, jonka 16-henkinen kokoonpano soittaa vuosittain lähes sata konserttia ympäri Suomen. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin, yhdistäen yllätyksellisesti uutta ja vanhaa. UMOn kanssa on esiintynyt lähes kaikki Suomen eturivin jazzmuusikot sekä joukko arvostetuimpia kansainvälisiä tähtiä kuten Dizzy Gillespie, Natalie Cole, John Scofield ja Gregory Porter.

UMOn 40-vuotiseen historiaan mahtuu mm. Grammy-ehdokkuus, EMMA-palkinto, lukematon määrä konsertteja sekä yli viisikymmentä levytystä. Tinkimättömällä taiteellisella työllä UMO onkin vakiinnuttanut asemansa kansainvälisen big band -kentän huipulla ja sitonut orkesterin erottamattomaksi osaksi suomalaisen jazzin historiaa, nykyhetkeä ja tulevaisuutta.

 

Jennie Storbacka

Jennie Storbacka

Jennie Storbacka on pitkän linjan artisti, joka on hurmannut niin tv-yleisöä, teatteriyleisöä kuin myös erilaisilla estradeilla. Vuonna 2018 hänet nähtiin Linnan juhlien solistina yhdessä Mikael Saaren ja Kaartin Combon kanssa. Jenniellä oli vuonna 2015 oma show, Crazy in Love, Casino Helsingissä kun hänet valittiin vuoden valovoimaisimmaksi artistiksi the Voice of Finlandissa, missä hän myös sijoittui kolmanneksi koko kilpailussa. Hän on esiintynyt monien isojen artistien kanssa, mm. Waltteri Torikan kanssa Hartwall Areenassa Show Must Go On – konsertissa. Hän on erittäin monipuolinen laulaja, joka osaa hurmata yleisöä intiimillä tulkinnallaan sekä korkeilla nuoteillaan.

 

  

Jay Kortehisto

Jay Kortehisto

Laulaja ja pasunisti Jay Kortehisto on vaikuttanut yli kaksi vuosikymmentä suomalaisella kevyen musiikin kentällä. Uralle mahtuu lähes 200 levytystä lukuisten artistien albumeilla, Tv-ohjelmien housebandejä sekä keikkoja niin kotimaisilla kuin kansainvälisilläkin areenoilla. Karismaattisena viihdyttäjänä tunnettu Jay julkaisi Maaliskuussa 2018 suomenkielistä jazzia sisältävän debyyttialbumin Jay Kortehisto. Muista omista bändeistä mainittakoon 2013 perustettu 50-luvun rhythm & bluesia soittava Screaming Jay & The Bones.

 

 

Jepa Lambert

Jepa LambertJepa Lambert on ammattilaulaja, joka valmistui Metropolian ammattikorkeakoulusta Pop/Jazz-linjalta vuonna 2012, mutta aloitti laulamisen jo nuorena gospelmusiikin parissa. Hän lauloi studiossa ensimmäiset soolonsa jo 6-vuotiaana ja on toiminut taustalaulajana 9-vuotiaasta lähtien.

Jepa osallistui kilpailijana The Voice of Finland tv-ohjelmaan vuonna 2013. Ensimmäinen single “Let Me Take You There” julkaistiin artistinimellä Lili Lambert Uuden Musiikin Kilpailun myötä 2014.

Jepa Lambert työskentelee nykyään sekä solistina, sessiomuusikkona, vocal coachina että taustalaulajana eri projekteissa. Hän on myös tehnyt ääninäyttelijän & dubbaajan töitä erilaisissa piirretyissä ja laulaa monen suositun TV-ohjelman bändissä kuten The Voice of Finland, Tähdet Tähdet & Tanssii Tähtien Kanssa. Syksyllä 2018 Jepa Lambert lauloi Kanadan ja USA:n kansallislaulut NHL-ottelussa, jota katseli suorana lähetyksenä yli 10 miljoonaa katsojaa ympäri maailman.

Jepa on laulanut monen kansainvälisen sekä kotimaisen artistin kanssa, kuten: Andrae Crouch (US, 7 Grammya), Russ Taff (US, 5 Grammya), Tony Momrelle (Incognito, UK), Snoop Dogg (US), Cee Lo Green (US, 5 Grammya), Higher Ground, Kaija Koo, Juha Tapio, Sami Saari, Jippu, Antti Tuisku, Jenni Vartiainen, Kasmir, Janna, Laura Närhi, Paleface, Redrama, Anna Abreu, Elastinen, Cheek, Chisu, Vesterinen Yhtyeineen, Samuli Edelmann.

 

Merkurius House Band

Merkurius House Band

Merkurius House Band on ollut mukana karnevaaleilla jo monena vuotena.
House Bandin jäsenet ovat pitkän linjan muusikoita, jotka ovat esiintynet useissa kokoonpanoissa sekä kotimaassa että ulkomailla.
House Bandille on kunnia olla mukana Merkuriuksen Karnevaaleissa.
Merkurius House Bandissa soittavat: kitara: Jarno Sipilä, saksofoni: Pekka Välimäki, kontrabasso: Vesa Saloranta

 

  

Kari Antila Quintet feat. Jennie Storbacka

Kari Antila

Kari Antila on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneistä jazzmuusikoista. Kari on esiintynyt eri puolilla maailmaa ja hän on ehtinyt julkaista neljä niinikään kansainvälisesti menestynyttä jazzalbumia, joista viimeisin on nimeltään MORE. Kari on esiintynyt monien suomalaisten ja kansainvälisten kärkimuusikoiden kanssa kuten Manuel Dunkel, Alexi Tuomarila, Aili Ikonen, Jussi Kannaste, Will Vinson, Chad Lefkowitz-Brown, Livio Almeida, Peter Hertmans, Marc Godfroid, Chris Thompson (Mannfred Man's Earth Band). Kari on viimeiset 15 vuotta asunut suureksi osaksi ulkomailla Belgian Gentissä sekä New Yorkissa laajan kansainvälisen konserttitoimintansa vuoksi. Kokoonpanossa soittavat: Kari Antila kitara, Tuomas Timonen rummut, Alexi Tuomarila piano, Basso TBA

 

Viihdytin

Viihdytin!

Viihdytin on varmaotteinen bilebändi, joka on kiertänyt eteläisen Suomen lavoja häissä, yritysjuhlissa ja yökerhoissa jo kymmenen vuoden ajan. Niin modernin bilemusiikin kuin perinteiset tanssitkin taitava bändi kohottaa tunnelman kattoon juhlassa kuin juhlassa.

10-vuotisjuhlavuotenaan Viihdytin jatkaa yleisöjen tanssittamista kotimaisen ja ulkomaisen musiikin perinteistä ammentaen ja samalla nykyiset trendit tunnistaen. Hurmaavan soiton ja juhlahumun nostattamisen taustalla on yksinkertainen tavoite: viihdyttäminen!