Huutokauppa 2019

Juhlakarnevaalien huutokaupassa on mukana upean Johanna Oraksen lahjoittama teos sekä Buster S1 vene. Molemmat esiteltynä alla.

 Buster S1

Sadevedestä itsetyhjentyvä Buster S1 erottuu edukseen pienten avoveneiden joukossa modernin ja linjakkaan runkomuotonsa ansiosta. Tarkasti mietityt ja huolella viimeistellyt yksityiskohdat tekevät veneestä toimivan vaihtoehdon niin retkeilyyn, kalastukseen kuin yhteysveneeksi. Buster S1 on myös varusteltavissa täydelliseksi kalastusveneeksi. Hyvän runkomuotoilun ansiosta vene nousee nopeasti liukuun ja vakaa ajotuntuma antaa vaikutelman suuremmasta veneestä, mitä Buster S1 todellisuudessa onkaan.

 

Johanna Oraksen teos signeerattiin ja esiteltiin 10.9.2019

Merkurius taulu

 

Katso taiteilijan kommentit alla olevasta videosta

Taiteilija Johanna Oras on vetänyt ensimmäiset luonnosteluvedot maalaukseen. Hän lähtee liikkeelle kahden hahmon ajatuksesta, joista toinen on tyylitelty kalla. Merkuriuksen planeetta hohtelee taivaalla. Pääväreinä ovat tummansininen, kulta sekä sinisen ja beesin sävyt. Lisäksi hän käyttää lehtikultaa. Teos tulee olemaan juhlava. Kaupankäynnin ja sanansaattajan symboli - siipi - esiintyy teoksessa.

Toinen hahmoista on suojelija, joka ikään kuin suojelee oppilastaan eli opiskelijaa. Tämä symboloi sitä hyvää, mitä Kauppakorkeakouluseura on vuosikymmenien aikana tehnyt. Koska seuran jo edesmennyt kunniapuheenjohtaja oli pitkään huutokaupan sielu ja rakasti merkkejä, tulee maalaukseen pienenä yksityiskohtana seuran symboli. Turkuun olennaisesti liittyen tulee Tuomiokirkkokin olemaan mukana teoksessa.

 

Johanna Oras

Johanna Oras (s. 1970 Turussa, Heidekenillä)

Johanna Oras on yksi tunnetuimpia kuvataiteilijoita Suomessa. Hänet on palkittu useasti sekä kansainvälisesti että kotimaassa.

Johanna Oras on tehnyt erittäin merkittävää hyväntekeväisyystyötä Merkuriuksen Karnevaalien yhteydessä useiden vuosien aikana. Turun Kauppakorkeakouluseura on myöntänyt Johanna Orakselle ansiomerkin tunnustuksena upeasta työstä seuran hyväksi.

Varsinais-Suomen liitto palkitsi Oraksen Aurora-mitalilla vuonna 2017.

Johanna Oras on kiitelty ja kiistelty persoona kuvataidekentässä Suomessa. Hän rikkoo ketterästi rajoja, jotka ovat kuitenkin kuin veteen piirretty viiva.

Hän käyttää estottomasti popkulttuuria, symboliikkaa, surrealistisia elementtejä sekä fantasiaa taiteessaan. Näin hän on luonut oman jäljittelemättömän tapansa tehdä taidetta.

Johanna Oras pitää itseään turkulaisena, vaikka hän sukkuloi tottuneesti maailman metropoleissa ja asuu osan vuodesta Cagnes sur Mer’ssa Etelä-Ranskassa. Hänellä on koti ja ateljee Koski Tl:ssä sekä järviateljee Kauvatsalla. Joka kesä jo kymmenen vuoden ajan Oras on avannut Taidekartano Johanna Oraksen ja kesäateljeensa ovet Punkaharjulla kymmenilletuhansille kävijöille.

Johanna Oras on naimisissa taidekauppias Reijo Oraksen kanssa ja heillä on tytär (s.1998).

Lisää Johanna Oraksesta www.johannaoras.com sekä sosiaalisessa mediassa Twitter, LinkedIn, Facebook, Instagram, Youtube.