Menu 2024

 

Makumatka syksyyn 


Tuulahdus Ahvenanmereltä
Haudutettua siikaa tillin ja fenkolinsiementen kanssa, hernepyréttä ja piimä-tillikastiketta, jääfenkolia L, G

Syksyn kultaamaa
Kurpitsa-cappuccinoa ja kurpitsansiemen crumblea L, G, Ve

Metsän ruska
Hirven Entrecôte, puolukka-viinikastiketta, perunaröstiä ja karamellisoitua lindrotin puutarhan porkkanaa L, G

Merkuriuksen leivos. kahvi

 

Hanna NiemiMerkuriuksen karnevaalit 2024 menun on suunnitellut Chef Rotisseur Hanna Niemi. Tässä Hannan esittely:

Olen Hanna Niemi ja työskentelen Turun messukeskuksen ravintolassa keittiömestari, toimien samalla myös yksikön ravintolapäällikkönä. Tieni hyvän ruuan pariin alkoi jo tosi pienenä, kun kolmevuotiaana äidille olen ilmoittanut, että minusta tulee isona kokki. Niinpä kaikki mitä olen koulussa valinnaisaineita ja muita valintoja tehnyt ovat aina tähdänneet unelmaani kohti.

Ruokafilosofiani on hyvin perinteitä kunnioittava ja maanläheinen. Pidän selkeistä makumaailmoista ja puhtaista raaka-aineista, unohtamatta kuitenkaan pientä leikkimielisyyttä ja rohkeutta. Tämä teille suunnitellun menun kohdalla näkyy hyvinkin vahvasti rakkauteni syksyyn ja sadonkorjuuseen sekä Suomeen. Syksyisin muhun iskeekin marja- ja sieni”hulluus” ja vapaa-ajasta suurin osa kuluukin metsän siimeksessä.

Viimeisten vuosien saatossa olen saanut kunnian olla mukana vetämässä isoja gaaloja. Kädenjälkeni on näkynyt Urheilugaalassa, Emma-gaalassa kuin Vuoden parhaat gaalassakin. Erityisenä taitonani on erityisruokavaliot ja niiden valmistaminen – mielestäni kun jokainen ihminen ansaitsee omista rajoitteistaan huolimatta parasta mahdollista ruokaa.


Chef Rotisseur Hanna Niemi,
Ravintolpäällikkö,
Turun messukeskus